Νεο-αποσπασμένοι

Χρήσιμες οδηγίες για νεο-αποσπασμένους εκπαιδευτικούς

Οδηγός υπηρεσιακών ενεργειών νεο-αποσπασμένων:

  • Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Αίτηση στον ΕΦΚΑ για την έκδοση του εντύπου S1 ώστε να το χρησιμοποιήσουν στον Γερμανικό ασφαλιστικό φορέα της επιλογής τους για την έκδοση της ασφαλιστικής κάρτας τους.

  • Καταβολή επιμισθίου

Από 1η Οκτωβρίου 2021 η καταβολή του ειδικού επιμίσθιου των αποσπασμένων εκπαιδευτικών/διοικητικών πραγματοποιείται με μισθοδοτικές καταστάσεις (σε δεδουλευμένη βάση) μέσω των υπηρεσιών των οργανικών θέσεων που καταβάλουν την τακτική τους μισθοδοσία. 

Περισσότερες πληροφορίες για την καταβολή του επιμισθίου δείτε ΕΔΩ

 

Οδηγός πρώτων ενεργειών νεο-αποσπασμένων:

  • Τηλεπικοινωνίες:

Προμήθεια κινητού τηλεφώνου επικοινωνίας στη Γερμανία (κάρτα SIM) με κατά προτίμηση διεύθυνση διαμονής αυτή του σχολείου μέχρι την εύρεση μόνιμης κατοικίας.

  • Οικονομία:

Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού σε οιαδήποτε τράπεζα στη Γερμανία (με Διαβατήριο κατά προτίμηση) και τηλέφωνο όπως παραπάνω και άμεση έκδοση βεβαίωσης καλοπληρωτών (SCHUFA) για ενοικίαση κατοικίας.

  • Συγκοινωνίες:

Αίτηση στο σχολείο τοποθέτησής τους για την έκδοση κάρτας συγκοινωνιών ώστε να μπορούν να μετακινούνται οικονομικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

  • Κατοικία:

Εύρεση κατοικίας μέσω διαδικτύου ή γνωριμιών με επίδειξη της (SCHUFA) και βεβαίωσης εργασίας (στα Γερμανικά) με τα μηνιαία ποσά αποδοχών προς απόδειξη οικονομικής επάρκειας για την πληρωμή του ενοικίου. Η τελευταία εκδίδεται από το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Βερολίνου ΓΣΕΒ ή το Γραφείο Συνδέσμου Εκπαίδευσης Ντίσελντορφ ΓΣΕΝ.

Ενδεικτικές ιστοσελίδες: Immowelt, Scout24, Vonovia, Deutsche Wohnen.

Στον ιδιοκτήτη της κατοικίας προκαταβάλλονται κατά κανόνα τρία (3) ενοίκια ως εγγύηση (μόνο το καθαρό ποσό) και για μετακόμιση απαιτείται τρίμηνη (3) προειδοποίηση.


Παρακαλούνται οι νεοαποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, αφού κάνουν πράξη ανάληψης υπηρεσίας, όπως αποστείλουν συμπληρωμένη την παρακάτω δήλωση των στοιχείων τους στο

E-mail: se-berlin(at)griechische-botschaft(dot)de

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥComments are closed.